Кампания „Идея за добро“

Преди началото на есенния полусезон, ние от „Дея Волей“ си обещахме нещо – освен чисто спортните успехи и страсти, които дадохме на Вас – нашата вярна публика, решихме да инициираме и една кауза. Кауза, която се надяваме да Ви докосне, защото е смислена, истинска и даряваща. Нарекохме я „Идея за добро“ и се състои в това да помагаме на Комплексен Онкологичен Център – Бургас.

Всичко започна с един благотворителен турнир по плажен волейбол с подкрепата на Валентин и Георги Братоеви. Турнирът пожъна голям успех и тогава ние повярвахме. Повярвахме силно, че ние, българите, въпреки всичко, обичаме да помагаме. Големите национални благотворителни кампании, като „Българската Коледа“, доказват това. Ние също се припознахме в идеята да се опитаме да дадем частичка топлина на хората, които се борят ежедневно за живота си, след като са чули една наистина страшна диагноза. Страшна и понякога наистина смазваща, за съжаление, както каза нашият президент д-р Маджуров – „за разлика от много други болести, към които болните подхождат с надежда, че ще се излекуват успешно, при онкозаболяванията не е така.

Решихме да застанем зад тази кауза с имената си и популярността, която носи тази велика игра волейболът и целогодишно да организираме събития, които да обърнат внимание на тези наистина силни хора. Да им подаваме ръка, всеки ден и всеки мач. Вече обявихме, че ще заделяме различен процент от приходите ни от билети, които ще даряваме за тях. Стартирахме инициативата „Идея за добро“, в която, чрез нашите партньори от URBO, продаваме виртуални билети за подкрепа, защото през целия първи полусезон, входът за мачовете ни беше безплатен, поради причини, свързани с пандемията. Благодарим и на Вас, всички Дея приятели, които се включихте. Остават още броени дни до края на този етап от кампанията „Идея за добро“, в които можете да помогнете.

Направете го тук: https://lynxshort.com/ideyazadobro

И нека продължаваме и през новата година, всички заедно да бъдем „Отбор по добрина“!