Елитната волейболна лига на България, носи името на генералния спонсор Efbet Супер Волей.
Лигата е разделена на две групи, като в група А са отборите на: Хебър (Пазарджик), Монтана, Марек Юнион Ивкони (Дупница), Локомотив (Пловдив), Пирин (Разлог), Славия, Ботев (Луковит) и Сливнишки герой (Сливница), а в група Б са: Дея спорт (Бургас), Нефтохимик 2010 (Бургас), Левски, Добруджа 07 (Добрич) Дунав (Русе), ЦСКА, Берое 2016 (Стара Загора) и Раковски 1964 (Севлиево).
Отборите ще играят всеки срещу всеки по два пъти на разменено гостуване, а след това ще играят с отборите от другата група по веднъж.

Накрая ще се направи едно общо класиране на всичките 16 тима след изиграните срещи, след което следват плейофи. Първите 4 отбора в общото класиране почиват и ще се класират директно за 1/4-финалите. Останалите четири тима ще бъдат ясни след допълнителни плейофи. В тях ще се играе по системата 5-12, 6-11, 7-10, и 8-9. Четирите победители от тези двойки се присъединяват към първите четири и оформят осмицата за участие в плейофите.

Последните четири отбора от Суперлигата – от 13-о до 16-о място ще се борят за едно място за оставане. Останалият на 15-о място тим ще играе плейаут за оцеляване в елита, а един отбор от Висшата лига ще влезе в Ефбет Супер Волей. Три тима ще изпаднат във второто ниво на първенството. От следващия сезон се предвижда отборите да бъдат 14.